אינדיקטורים לנינ’גה טריידר 8
אינדיקטור סינון רעשים (Noise Filter) מבית Zondor
האינדיקטור הוא אינדיקטור למגמה (Trend Indicator) שמסנן רעשים מהגרף. הוא מבוסס על שימוש בפרמטרים של סדר שני ושלישי, שבהם הסדר השני והשלישי מספקים עיבוד יותר מדויק של נתוני המגמה. סדר ראשון הוא בעצם ממוצע נע פשוט (SMA) שמחושב עם ממוצע נעים נוסף, בעוד שסדר שני ושלישי מספקים רמות עיבוד גבוהות יותר.
האפשרויות עבור פרמטר ה-“Order” הן 1, 2 או 3, כאשר ככל שמספר הסדר גבוה יותר, האינדיקטור יהיה פחות רגיש לרעשים ויתמקד יותר בזיהוי מגמות אמיתיות בשוק.
אינדיקטור UCS LRS Colored Histogram עם ממוצעים נעים
האינדיקטור הוא גרסה שהוסבה מ-Pine Script של TradingView לאינדיקטור ב-NinjaTrader 8. מדובר בהיסטוגרמה צבעונית של UCS LRS (Linear Regression Slope), שמציגה את השיפוע של הרגרסיה הלינארית עם ממוצע נעים. השימוש בהיסטוגרמה מאפשר לזהות שינויים מגמתיים בצורה ברורה יותר, והשילוב עם הממוצע הנע מסייע להבהיר את כיווני השוק ותנודות המחירים.
אינדיקטור Pullback Bar
הבר של “Pullback” מייצג בר של Footprint סטנדרטי, שמוצג בסוף הגרף. הבר מבוסס על נתוני Volume at Price מאז השיא או השפל האחרון על הגרף. כאשר מתבצע שיא או שפל חדש בבר האחרון, או כאשר נוסף בר חדש לגרף, נתוני העמודה של ה-Pullback מאופסים והנתונים של Volume at Price נאספים מהנקודה הזו והלאה.
כאשר מתרחש שיא או שפל חדש, העמודה של ה-Pullback תכיל רמת מחירים אחת בלבד. אם השוק סוחר בטיק אחד מתחת לשיא, אז העמודה תכיל שתי רמות טיק – אחת במחיר השיא ואחת טיק מתחתיו.
זה מאוד שימושי כדי לראות מה קורה במהלך החזרות למחיר, ולזהות סימנים של סיום מגמה או עניין בשוק.
באמצעות הכלים האלה, האינדיקטור מסייע לזהות מגמות בשוק בצורה ברורה יותר ומסנן רעשים שמקורם בשינויים לא חשובים.
האינדיקטור “SwingTemp_w_BarCount”
האינדיקטור “SwingTemp_w_BarCount” משמש לניתוח טכני בשווקים פיננסיים וכולל קווים טרנדיים שמסייעים למשתמש לזהות שינויים חשובים במחיר, תוך כדי סינון של שינויים קטנים או רעשים בשוק.
כדי להבין את האינדיקטור בצורה טובה יותר, הנה הסבר מפורט על איך הוא עובד:
- סינון שינויים לא משמעותיים: האינדיקטור בודק את השינויים במחיר ומסנן את השינויים הקטנים שאינם מהווים שינוי מגמתי משמעותי. כך, הוא מאפשר לראות רק את השינויים הגדולים יותר, שמייצגים שינויים במגמת השוק.
- הגדרת רמות: משתמש יכול להגדיר רמה מינימלית לשינויים שמחשב האינדיקטור יתייחס אליהם. כל שינוי שמתרחש מתחת לרמה זו ייחשב כרעש ולא יוצג על הגרף.
- קווים טרנדיים: האינדיקטור מצייר קווים טרנדיים על הגרף, שמסייעים לזהות את המגמה הכללית בשוק. הקווים משקפים את השינויים המשמעותיים יותר במחיר, ומצביעים על שינויים במגמת השוק.
- BarCount: חלק מהאינדיקטור מתמקד בספירת ברים (bars) או קטגוריות מחירים. כל בר מייצג יחידת זמן (כגון דקה או שעה), והאינדיקטור מנתח את ברי המחיר לפי מספר השינויים שהם מצביעים עליהם. ברים שצמודים לאינדיקטור מצביעים על שינויים מהירים וחזקים במגמת השוק.
אינדיקטור HH, LL עבור תקופת זמן נבחרת
האינדיקטור “HH, LL” מציג את השיאים (Highs) והשפלים (Lows) עבור תקופת זמן נבחרת, ומאפשר למשתמש לעקוב אחרי רמות המחיר הגבוהות והנמוכות ביותר במשך תקופה מסוימת. הגרסה המעודכנת (v2, 1/2/24) כללה שינוי מהותי בהגדרת רזולוציית ה-DS, שהשתנתה ממדידה בדקות למדידה בשניות. בנוסף, תוקנה בעיה בה לא הוצגו קווים עבור השיאים והשפלים בזמן אמת, והם מעדכנים כעת באופן נכון ומדויק.
הכרטיסיית “Exit” מציינת את מצבי היציאה מהמניה, והמשתמש יכול לבחור מתי לעזוב את השוק בהתבסס על חציית קווים או תנאים נוספים. הוספה של פילטרים לניהול שגיאות אפשריים מציעה חוקים נוספים כגון חציית רכיב bull על קו האות לאחר זיהוי מגמת עלייה, או חציית רכיב bear על קו האות לאחר מגמת ירידה. באופן כללי, האינדיקטור מבצע זיהוי של מגמות באמצעות רכיבי bull ו-bear ומשתמש בחוקים נרחבים לפילטר שגיאות.
האינדיקטור “Andean Oscillator”
האינדיקטור “Andean Oscillator” הוא אוסילטור חדש שנכתב על ידי AlexGrover, המהווה כלים לחישוב והשוואה של תנועות מחירים בשווקים. הוא עובד בשני שלבים עיקריים:
- הערכת קצוות המחירים: השלב הראשון בחישוב האינדיקטור הוא הערכת הקצוות העליונים והתחתונים של המחיר, כלומר איפה המחיר נמצא ביחס לאקסטרמות האחרונות.
- חישוב דרגת השונות: השלב השני בודק את השונות של כל אחד מהקצוות, כלומר כמה המחיר משתנה ביחס לאותם קצוות.
האינדיקטור מציג שתי רכיבים עיקריים:
- רכיב Bull (הקטע החיובי): כשאף רכיב bull נמצא מעל רכיב bear, השוק נמצא במגמת עלייה עם אפשרות להגעה למחירים גבוהים יותר.
- רכיב Bear (הקטע השלילי): כשאף רכיב bear נמצא מעל רכיב bull, השוק במגמת ירידה עם סיכוי להגעה למחירים נמוכים יותר.
חוקי מסחר למגמות: המשתמשים יכולים להשתמש בחוקים אלה כדי לבצע בדיקות אחורה או מסחר בתנאי שוק שונים:
- מכירה (Short): כאשר רכיב bear חוצה מעל רכיב bull.
- קנייה (Long): כאשר רכיב bull חוצה מעל רכיב bear.
אינדיקטור True Strength
ה”True Strength Indicator” הוא אינדיקטור שנבנה על ידי Adrian מ-Expert Trading Programmers, במטרה לזהות מתי המחיר נמצא במצב “קנייה יתר” (overbought) או “מכירה יתר” (oversold). האינדיקטור מצייר ברים שצבועים כאשר המחיר חורג מרמות אלו, וכך מסייע לזהות שווקים שבהם עשויה להיות חזרה או שינוי במגמה.
ההגדרות המומלצות לאינדיקטור הן 14/3 והגדרות של רמות 45 / -45 עבור הגבוה והנמוך. בנוסף, מומלץ לשלב את האינדיקטור עם VWAP ורמות STD (סטיית תקן) כדי לשפר את דיוק התחזיות ולקבל תמונה מלאה יותר של השוק.
האינדיקטור “RedK TrendBeads NT8”
האינדיקטור “RedK TrendBeads NT8” הוא גרסה שהוסבה מאינדיקטור של TradingView ל-NT8. הוא משמש ככלי עזר לניתוח מגמות במחירים בשווקים פיננסיים, עם מיקוד בהבנה טובה יותר של שינויים במחירים לאורך זמן. האינדיקטור מציג קווים או “חפיסות” המהוות כלי גרפי המסייע לזהות מגמות. הייחודיות שלו היא בהפיכתו לאינדיקטור ייחודי שמתאים למערכת NT8, שנועדה לעזור למשתמשים לזהות שינויי מגמה או שינויים פתאומיים במחיר בזמן אמת.
האינדיקטור “Triple EMA Indicator NT8 v2.0”
האינדיקטור “Triple EMA Indicator NT8 v2.0” הוא אינדיקטור פשוט שמציג את ערכי ה-EMA (ממוצע נעים אקספוננציאלי) במהירויות שונות: מהיר (8), בינוני (20), ואיטי (200). האינדיקטור מאפשר למשתמש להוסיף חיצים כדי להדגיש את חציית ה-EMA המהיר עם הבינוני, ולהציג צבעים באזורי המעבר בין ה-EMA המהיר והבינוני. המהות של האינדיקטור היא להדגים את אסטרטגיית ה-EMA המשולשת, המתארת את השימוש בחציית ממוצעים נעים שונים כדי לזהות הזדמנויות מסחר.
האינדיקטור “Braid Filter NT8”
האינדיקטור “Braid Filter NT8” הוא גרסה שהוסבה מ-Pine Script של TradingView ל-NT8. אינדיקטור זה מציג פילטרים לתנודתיות במחירים, כשהגרפים מצביעים על שינויים ותגובות בשוק. הפילטר מציג נתונים כמו עוצמת התנועה במחיר, ולפי הצבעים ניתן לזהות את הכיוונים והזמנים שבהם יש שינוי חזק או חולשה בשוק.
האינדיקטור “Braid Filter NT8”
האינדיקטור “dpDPO v1” הוא גרסה משודרגת של האוסילטור Detrended Price Oscillator (DPO), שהוספה לה פונקציית ADX. האינדיקטור מציג קווים אנכיים כאשר ה-DPO חוצה את קו האפס. ברים בצבעים שונים מייצגים שינויים בשוק, תלוי אם המחיר נמצא מעל או מתחת לקו האפס, ויש אותות המשך כאשר ה-DPO חוזר למצבו המקורי אחרי ירידה מעבר לקו האפס.
ההסבר כולו מציין שהאינדיקטור מוגדר בפקדים עם ערכים מראש שנבדקו על ידי משתמשים מנוסים. הוא מתאים במיוחד למניות ברמות זמן קטנות כמו דקות או טיקים, כאשר ההתמקדות היא ביציאה מאזורי עומס או מבנה גרפי של ברים. האינדיקטור כולל פרמטרים הניתנים להתאמה אישית, כמו צבעי הברם וציוני הדרך, אך חשוב להימנע משינויים בפארמטרים הבסיסיים כדי לשמור על דיוק התוצאות. המשתמש יכול לשנות את גבולות הברם באמצעות הגדרת צבעים ומאפיינים נוספים, ויש אפשרות לשלב את האינדיקטור עם כלים נוספים כמו dpXRay עבור הצגת תנועות פנימיות של המחיר.
הסבר על Utility לחיפוש עסקאות של אסטרטגיה
ה-Utility המתואר אינו אינדיקטור, אלא כלי עזר שמסייע בחיפוש ובחינה של עסקאות שבוצעו על ידי אסטרטגיה בשוק. לדוגמה, אם יש לך אסטרטגיה שביצעה 100 עסקאות לאורך הגרף, יהיה מאוד מסובך לעבור על כל אחת ואחת. עם הכלי הזה, משימה זו הופכת לפשוטה ויעילה.
כיצד להשתמש:
- יש להטעין את האסטרטגיה על הגרף.
- להזיז את המסך עם העכבר כדי להפסיק את התקדמות הגרף.
- ללחוץ על כפתורי “Next” ו-“Prev” כדי לעבור בין העסקאות שבוצעו על ידי האסטרטגיה.
חשוב: יש להשתמש רק באסטרטגיה הראשונה שהוטענה. אסטרטגיות נוספות על אותו הגרף יתעלמו.
אתגרים:
- יהיה רצוי שהמסך יעצור את ההתקדמות כאשר תלחץ על כפתורי “Next” או “Prev”.
- לאפשר לבחור בין אסטרטגיות שונות.
אינדיקטור AskTheChart – אינדיקטור מבוסס אינטליגנציה מלאכותית
ה-AskTheChart הוא אינדיקטור ניסיוני המנוהל על ידי אינטליגנציה מלאכותית, שמציג את השימוש במודלים גדולים של שפה כדי לשפר אסטרטגיות וניתוחים בשוק באמצעות סוכנים. סוחרים יכולים לתקשר עם הגרפים שלהם על ידי שאלות כמו “מהי המגמה הנוכחית?” או לתת פקודות כמו “צייר קו אופקי ברמת $1500”, או להנחות את הסוכן להדגיש אזור מסוים על הגרף. חשוב לציין כי מדובר בכלי ניסיוני שנועד להשלים ולא להחליף את הניתוחים והאסטרטגיות המסורתיות.
כיצד להשתמש: ה-AskTheChart מוסיף כפתור אינטראקטיבי 🤖 בסרגל הכלים של הגרף. כאשר תלחץ עליו, ייפתח חלון צ’אט שבו תוכל לשאול שאלות או לתת פקודות. הסוכן המנוהל על ידי AI מבין את השאלות שלך ומגיב בהתאם. כדי להגדיר את האינדיקטור, יש לגשת להגדרות האינדיקטור ולהזין את כתובת ה-URL של OpenAI/Azure, מפתח ה-API והמודל הרצוי. ניתן גם להגדיר את מספר הברות המקסימום המותרות להקשר של הסוכן.